Discussion for the Tau Labs android application
no avatar
User

timeee

Posts

6

Joined

Thu May 01, 2014 7:10 pm

Re: no link between tablet and 3dr radio

by timeee » Tue May 13, 2014 11:23 am

Hi peabody124,

you're great i have uninstalled the version from market and installed the version from you.now i can connect with my copter via 3dr radio v2 thank you very much but now i've got the next problem it seems nothing happening in the gcs.the pfd does not move when i move the copter, firmware is not shown under the browser tab.
User avatar
User

peabody124

Posts

1339

Joined

Tue Feb 18, 2014 12:33 pm

Re: no link between tablet and 3dr radio

by peabody124 » Tue May 13, 2014 12:17 pm

dang. sounds like you are having a similar issue that pug398 is having with his xbee. do you know what baudrate you normally use with that modem on the ground side?

also can you check that selecting the firmwareiap object a few times in the browser, it stays all zeros? does it ever get a value and say something about 'unable to load UAVO jar'

try rebooting, just for laughs, after all the problems trying previously.
no avatar
User

pug398

Posts

700

Joined

Fri Mar 07, 2014 2:26 am

Re: no link between tablet and 3dr radio

by pug398 » Tue May 13, 2014 5:24 pm

Was kind of hoping it would work so he would be happy and I would have another option LOL
no avatar
User

timeee

Posts

6

Joined

Thu May 01, 2014 7:10 pm

Re: no link between tablet and 3dr radio

by timeee » Thu May 15, 2014 8:28 pm

Hi peabody124,

i've tried a configuration for the 3dr radios form another post in this forum, now i get several error meassages 'unable to load UAVO jar'.the connection to the pc works via radio. Maybe there is another issue with the android gcs app combined with 3dr telemetry radio.Thank you very much for the time to investigate the problem.



3DR_config_small.jpg
3DR_config_small.jpg (39.03 KiB) Viewed 2859 times
User avatar
User

peabody124

Posts

1339

Joined

Tue Feb 18, 2014 12:33 pm

Re: no link between tablet and 3dr radio

by peabody124 » Fri May 16, 2014 3:48 pm

OK the unable to load message is good progress. Did it give a long hexadecimal number? That probably means things are working now but there is a version mismatch. That firmware and android version are you running?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
no avatar
User

pug398

Posts

700

Joined

Fri Mar 07, 2014 2:26 am

Re: no link between tablet and 3dr radio

by pug398 » Mon Jul 07, 2014 6:44 pm

Was the issue with the 3DR v2 radios resolved? Anyone using it with android and satisfied with the performance?
Previous

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB ® | phpBB3 Style by KomiDesign