Running TauLabs software on hardware that isn't supported? Work with others to get a new platform supported.

OPlink & Taulabs

no avatar
User

icee

Posts

216

Joined

Thu Apr 02, 2015 8:00 pm

Re: OPlink & Taulabs

by icee » Fri May 27, 2016 6:16 pm

odwquad wrote:Hello,
I have also a problem with my OPlink Module in use with Taulabs. I get the brushed sparky and try to control the small quad with my taranis over a OPlink Module. But it doesn't work.

The telemetrie works very fine so the connection between sparky and OPlink works. I connected the Taranis on flexiport RX on OPlink Module. In the Taranis I deactivated the internal module and activated the external one. I set it to ppm (22,5ms to 300 u with - direction and 8 channels.

Also I can not cofigurate the OPlink Module in Taulabs GCS. I only see PipXtreme and HWTaulink in the propaty manager is deaktivated. But if i turn on the brushed sparky the GCS get the settings and informations from sparky over OPlink Module.
I want set the bluetooth module tu main port and change the baudrate. But this do not works...

Hope someone can help me.
Thank you.


It will appear grey in the object browser, but you can still put in settings and click 'save'. Everything is grey because GCS thinks it has no connection to a flight board (because the PipX does not do that handshaking).
User avatar
User

odwquad

Posts

14

Joined

Tue Jun 10, 2014 5:46 am

Location

Germany

Re: OPlink & Taulabs

by odwquad » Fri May 27, 2016 7:03 pm

Okay thank you. And which settings i have to set?

Because i get no ppm signals from taranis to sparky?

Main port to telemetrie and the Rest?

Gesendet von meinem Lenovo K50-t5 mit Tapatalk
User avatar
User

odwquad

Posts

14

Joined

Tue Jun 10, 2014 5:46 am

Location

Germany

Re: OPlink & Taulabs

by odwquad » Sat May 28, 2016 7:07 am

I made some screenshots so maybe you can help me better:

The OPLink settings:
Taulink-Settings.JPG
Taulink settings
Taulink-Settings.JPG (139.89 KiB) Viewed 1279 times


brushed sparky settings:
brushedsparky-settings.JPG
brushedsparky-settings.JPG (88.84 KiB) Viewed 1279 times


Status:
radio com bridge status.JPG
radio com bridge status.JPG (50.04 KiB) Viewed 1279 times


this settings correct? if yes, than maybe the settings of taranis are wrong.

EDIT: The telemetrie via Bluetooth modul works now fine. Only the PPM signals do not go to sparky. Hope someone can help me.
User avatar
User

odwquad

Posts

14

Joined

Tue Jun 10, 2014 5:46 am

Location

Germany

Re: OPlink & Taulabs

by odwquad » Sat May 28, 2016 3:46 pm

it works. Thank you.
The settings was correct. the problem was that the PPM cable from taranis to oplink module was damaged. So no signals come from taranis to oplink.
Previous

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB ® | phpBB3 Style by KomiDesign
cron